Hoe vind ik een goedkope autoverzekering? 7 tips

Hoe vind ik een goedkope autoverzekering? 7 tips

Het hebben van een autoverzekering is in Nederland verplicht voor iedereen die een auto bezit. Je kunt uit een heleboel verzekeringen kiezen. Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering? Wij helpen je met een aantal goede tips.

1. Vergelijk autoverzekeringen
Deze tip lijkt misschien logisch, maar toch wordt het nog door te weinig mensen gedaan: vergelijk autoverzekeringen om te zien welke het best bij je past. Het enige dat jij hoeft te doen is je gegevens invullen, de site laat alle soorten verzekeringen zien. Zo kun je niet alleen de verschillende prijzen, maar ook de eigenschappen van de verzekeringen zien. Je hierin verdiepen kost misschien wat tijd, maar het is echt aan te raden. Zo voorkom je dat je betaalt voor iets dat je niet gebruikt of dat je veel te veel betaalt voor een autoverzekering.

2. Betaal je verzekering jaarlijks
Geld
Vaak krijg je bij een verzekering de keuze om hem maandelijks of jaarlijks te betalen. Veel mensen kiezen automatisch voor een maandelijkse betaling, omdat zij dan niet in één keer een groot bedrag hoeven op te hoesten. Maar: jaarlijks betalen kan een groot voordeel hebben. Bij veel verzekeraars krijg je namelijk korting als je je verzekeringsbedrag in één keer betaalt. Kun je dit bedrag missen? Dan is het aan te raden om je verzekering jaarlijks te betalen.

3. Kijk per jaar welke autoverzekering bij jou past
Dat een autoverzekering vorig jaar goed bij je wensen paste, hoeft niet te betekenen dat het dit jaar weer zo is. De prijzen van autoverzekeringen veranderen elk jaar. Daarnaast krijg je vaak een korting als je je aanmeldt bij een nieuwe verzekeraar. Het is dus aan te raden om ieder jaar opnieuw te kijken welke autoverzekering bij jou past.

Een compleet overzicht van je financiën. Download Dyme.

Google Play Storeandroid logo
Apple App Storeios logo
4. Verhoog je eigen risico
De meeste autoverzekeringen hebben een eigen risico, dat is het gedeelte van de schade dat je zelf moet betalen. De gemiddelde prijs van een eigen risico ligt tussen de €130 en €150. Als je dit bedrag verhoogt, gaat je maandelijkse of jaarlijkse premie naar beneden. Schat je de kans klein dat je schade maakt en zit je niet krap bij kas? Dan kun je overwegen om je eigen risico te verhogen. Let wel op: doe dit alleen als je het bedrag ook daadwerkelijk kunt betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next post Tips rond geldzaken voor 20, 30 of 40 jarigen