Energieverbruik apparaten in huis

Energieverbruik apparaten in huis

Als je gezellig en comfortabel wil wonen, maak je altijd energiekosten. Maar als je weet wat de grootste energieverbruikers zijn, kun je op je energiekosten besparen. Bovendien is dat ook nog beter voor het milieu. Wij vertellen je wat de energieslurpers in huis zijn, hoe je ervoor kunt zorgen dat zij minder verbruiken en hoe je je energierekening laag houdt.

Grootste stroomverbruikers
Hoewel alle apparaten stroom verbruiken, spannen een paar de kroon. Het is dus handig om te weten welke dit zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden. Misschien weerhoudt het je ervan om er één aan te schaffen, of ga je op zoek naar een duurzamere variant. Hierbij de lijst met een aantal van de grootste energieverbruikers in huis.

Elektrische boiler
Heb je een elektrische boiler die groter is dan 20 liter? Grote kans dat je dan rond de 1.900 kWh per jaar verbruikt. Dit kost je al snel €420 per jaar. Een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief is een zonneboiler.

Elektrische kachel
Ook elektrische kachels verbruiken veel energie, vooral die zonder thermostaat. Stel dat je een elektrische kachel van 1000 watt zonder thermostaat 500 uur per jaar gebruikt, dan kom je uit rond de €100 per jaar. Een milieuvriendelijker alternatief is een kachel met thermostaat. Deze gebruikt namelijk een lager vermogen dan die zonder thermostaat of gaat uit als de ruimte de juiste temperatuur heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Tips rond geldzaken voor 20, 30 of 40 jarigen
Next post Waarom gebruik maken van een energievergelijker?